Nederlands Lakeland Terrier Forum

Hét forum voor liefhebbers van de Lakeland Terrier.
 
IndexIndex  FAQFAQ  ZoekenZoeken  RegistrerenRegistreren  InloggenInloggen  

Deel | 
 

 Lief rood reutje van ruim 3 jaar zoekt liefhebbend thuis. [geplaatst]

Ga naar beneden 
AuteurBericht
The Burrows
Admin
avatar


BerichtOnderwerp: Lief rood reutje van ruim 3 jaar zoekt liefhebbend thuis. [geplaatst]    16/11/2013, 17:50

Vandaag is er een heel lief rood reutje bij me in de opvang gekomen (foto's onderaan).
Hij heet Bono, is ruim 3 jaar oud, goed opgevoed en netjes verzorgd, al is de vacht niet optimaal. Dat komt deels doordat de trimmer de lastigere delen voor het gemak geknipt heeft, deels omdat hij gecastreerd is.
Achter op de rug kun je zien en voelen dat de vacht eigenlijk een hele goede structuur heeft en ook mooi van kleur is, dus als je wilt kan een goede trimmer daar beslist weer een mooie vacht van maken.
Het heeft alleen wat tijd nodig.

Hij zou erg dominant zijn, maar daar heb ik nog niets van gemerkt.
Wel wil hij overal met zijn lekkere snoet bovenop zitten en zich ermee bemoeien. Ook vonden ze dat hij erg 'dominant' aan de lijn loopt en zo trekt. Vandaag is hij mee geweest met Henbane en later op de dag nog een keer met Lily.
Hij loopt inderdaad graag voorop, zeker aan het begin van de wandeling, maar echt trekken deed hij zeker niet.
Lily werd enthousiast door het gezelschap en trok een stuk erger dan heel Bono!
Het enige moment dat ik wat verzet bij hem merkte was toen we langs een hooimijt kwamen. Die vond hij geweldig interessant en wilde hij per sé afsnuffelen. We zijn er een rondje omheen gelopen en daarna liep hij weer keurig mee.

Met andere honden is hij beslist goed, al is hij wat onzeker.
Hij vond mijn meiden aanvankelijk doodeng, maar 5 minuten later was het al ok.
Dit komt beslist goed als iemand meer met hem doet.
Hij komt op mij over als een hond die goed gesocialiseerd is, maar waar al langere tijd niet veel leuke dingen meer mee gedaan zijn. Terriers reageren daar niet goed op en worden dan of driftig of onzeker.
In zijn geval dus onzeker.

Verder zou hij blaffen tegen paarden. Zijn baasjes hadden namelijk buren met paarden en als hij zich verveelde vond hij het een leuke sport die aan te blaffen.

Ik denk trouwens dat dat de hele clou is bij dit hondje: als hij vervelend was, was het uit verveling. Hij is een beetje te dik en weinig gespierd - er moet echt gewoon meer mee gedaan worden, want dit is nog een jonge hond!
Bij mij is hij mee geweest met Henbane. Henbane is elf en ivm de mist ben ik vandaag niet zo'n heel grote ronde geweest. Na die wandeling was hij moe!

Later op de dag is hij mee geweest met Lily. Omdat het zijn eerste dag hier is en ook omdat het erg mistig was ben ik niet gaan fietsen, maar heb met hun gewandeld. De kleine ronde van 4 km.
Halverwege vond hij het al genoeg en sjokte achter ons aan.
Dat moet echt anders - hij moet naar iemand die lekker met hem gaat lopen en een bal voor hem gooit en andere leuke dingen met hem doet.

Enfin, omdat hij dus naar paarden blaft ben ik met hem langs allerlei dieren gegaan. Op het filmpje zie je zijn reactie bij de schaapjes, maar hij heeft ook twee geiten, een paar shetlanders en een paar grote paarden gezien. Hij is nergens moeilijk mee, alleen toen een van de paarden opeens ging rennen, werd hij even vrolijk. Hij wilde meerennen en gaf een blaf. Ik zei nee en morrelde wat aan de riem (niet eens echt een correctie - gewoon een beetje bewegen met de lijn) en hij stopte gelijk.

Op dit moment is hij vrij in huis en weer helemaal uitgerust. Hij heeft met smaak gegeten (zijn eigen brokken) en nu krijgt hij praatjes. In de verte blaft een hond, daar moet op gereageerd worden ...
Hij blaft niet keihard voluit, maar meer een 'hallo hier ben ik' korte blaf met tussenpozes. Ik zeg uhh en kijk hem even streng aan.
Hij stopt gelijk.

Morgen ga ik oefenen met borstelen en kammen en eens oefenen met de dingen die hij volgens zijn baasjes moeilijk vond.
Maar mijn indruk is dat het een geweldig lief manneske is, wat een beetje te hard is aangepakt (niet gelijk denken aan mishandeld - het waren goede mensen, helaas zonder klik met de hond) en die iemand zoekt die graag veel met hem wil doen, houdt van knuffelen en balspelletjes, en die gewoonweg houdt van een echte Lakeland ❤❤❤❤❤❤

Als je interesse hebt, stuur me dan even een pb-tje. Ik houd hem nog een paar dagen zelf aan zodat ik zeker weet hoe hij in elkaar zit en of er geen rare streken in zitten, maar als alles goed gaat mag hij vanaf het eind van de week of komend weekend naar een nieuw geschikt thuis.


Laatst aangepast door The Burrows op 30/11/2013, 08:55; in totaal 3 keer bewerkt
Terug naar boven Ga naar beneden
http://thesoundingburrows.nl
jvanringen

avatar


BerichtOnderwerp: Re: Lief rood reutje van ruim 3 jaar zoekt liefhebbend thuis. [geplaatst]    16/11/2013, 19:21

Dominant...? Nou, hij klinkt een stuk minder dominant dan Polly, en die vinden wij helemaal niet dominant hoor, haha! Ze is gewoon dolenthousiast als we naar buiten gaan, want ze kan niet wachten tot we in het vrije veld zijn waar ze los mag en zich heerlijk kan uitleven. Normaal toch?

Hij is wel heel aandoenlijk, met zijn bolle kontje, en zo lief met die schaapjes. Maar wat slanker en meer conditie, zodat hij lekker kan rennen en spelen, dat zou veel beter voor hem zijn en vooral: veel leuker.
Terug naar boven Ga naar beneden
The Burrows
Admin
avatar


BerichtOnderwerp: Re: Lief rood reutje van ruim 3 jaar zoekt liefhebbend thuis. [geplaatst]    16/11/2013, 19:25

Ja precies - ik vind dominant wel de laatste term die ik zou gebruiken bij dit manneske.
Ook met het wandelen was hij bij de deur buitengewoon beschaafd en wachtte keurig tot Henbane en later Lily eerst uitgeraasd waren (die worden dolenthousiast), liet zich keurig aanlijnen en wandelde braaf mee.
En ok, hij zal nog wel iets losser komen als hij hier een paar dagen is. Hij is nu behoorlijk onder de indruk van al het nieuwe. Maar dominant? Nee echt niet.
Terug naar boven Ga naar beneden
http://thesoundingburrows.nl
jvanringen

avatar


BerichtOnderwerp: Re: Lief rood reutje van ruim 3 jaar zoekt liefhebbend thuis. [geplaatst]    16/11/2013, 19:40

Ik hoor mensen dat maar voortduren roepen, dat hun hond - of die van iemand anders - "dominant" is, als ze ook maar iets doen dat baas of vrouw niet bevalt. Gisteren bijvoorbeeld, een man met een Engelse Stafford. Ik kom die man regelmatig tegen, een hele beste man, bedoelt het goed, maar hij snapt er niks van. Zijn hondje, een teefje, is nogal onzeker. Op het ogenblik is ze loops en luistert ze niet zo goed. Dus krijgt ze flink op haar donder als ze dan eindelijk komt - "want ze moet dat dominante gedrag maar eens afleren". Dominant??? Ja, als je baas naar je schreeuwt en je komt niet meteen, dan ben je dominant. Als je graag met een ander hondje wil spelen, ben je ook dominant. En dat mag niet, dus wordt er niet gespeeld, hoe graag zijn hond en Polly dat ook willen. Maar híj speelt ook niet met haar. Geen balletje mee of zo, helemaal niks. Heel raar allemaal. En dat hondje wordt steeds onzekerder en angstiger want hij loopt de hele tijd te schreeuwen. Ze mag zich ook niet laten aanhalen, wat ze heel graag wil en in het begin ook deed. Maar nu durft ze niet meer naar me toe te komen want het mag niet van de baas, zo sneu. Je kunt er gewoon op wachten dat het een keer misgaat en ze in haar zenuwen gaat happen. Dan zijn de rapen gaar. Heel zielig allemaal.
Terug naar boven Ga naar beneden
The Burrows
Admin
avatar


BerichtOnderwerp: Re: Lief rood reutje van ruim 3 jaar zoekt liefhebbend thuis. [geplaatst]    16/11/2013, 20:15

Ja dat beeld krijg ik bij deze ook een beetje. Zo van als hij voor je loopt is hij dominant.
Terwijl hij juist heel beleefd is. Uit zichzelf kwam hij niet naar me toe voor een knuffel, maar ik kijk zijn kant uit en houd mijn hand open naar hem uitgestrekt en meteen komt hij naar me toe.
Eerst voorzichtig, daarna komt hij wat los en springt omhoog - niet tegen me aan, maar het is duidelijk dat hij op schoot wil.
Dus ik nodig hem uit en met een beetje hulp komt hij bij me zitten.
De tafel rondgekeken wat daar allemaal stond, mijn theekopje uitgewassen met zijn mooie roze tong, nog wat geknuffeld en toen weer op de grond.
Goh dat vond hij leuk!
Dus ik kreeg even dwingend een neus onder mijn arm van nog een keer, nog een keer.
Ik zeg rustig nee en kriebel even aan zijn baard.
Dat is ook leuk, maar op schoot is toch beter, dus na een korte aarzeling komt hij nog een keer.
Ik zeg nee, vouw mijn armen zo dat hij niet onverhoeds toch op schoot kan springen en negeer hem.
Hij is nog drie keer langs gekomen, maar boekt geen resultaat. Nu ligt hij aan mijn voeten een kauwstaafje te eten. Helemaal ontspannen.
De grens was duidelijk en er is geen onvertogen woord gevallen.
Ja hij probeert (welke jonge hond nou niet?), maar dominant??? Nee totaal niet!
Terug naar boven Ga naar beneden
http://thesoundingburrows.nl
jvanringen

avatar


BerichtOnderwerp: Re: Lief rood reutje van ruim 3 jaar zoekt liefhebbend thuis. [geplaatst]    16/11/2013, 20:20

Aggossie, wat lief en aandoenlijk!
Terug naar boven Ga naar beneden
The Burrows
Admin
avatar


BerichtOnderwerp: Re: Lief rood reutje van ruim 3 jaar zoekt liefhebbend thuis. [geplaatst]    17/11/2013, 08:11

Bono doet het prima - kan ook echt goed in de bench en gaat er zelfs uit zichzelf al in liggen.
Beetje koppig als hij ergens voor aanslaat (de kerk ging luiden haha!) en zijn houding werd wat defensief toen ik hem vastpakte om naar de woonkamer te sturen. Ik vermoed dat hij voor ongewenst gedrag hard is aangepakt en dat is echt niet nodig bij zo'n lieverd. Ondanks dat hij schrok van mijn handen, hapte of gromde hij niet. Hij stond alleen even heel stil. Ik heb hem losgelaten en met mijn lichaamshouding naar de woonkamer terug gestuurd, wat hij aarzelend deed. Eenmaal daar heb ik gezegd 'braaaaaf'! En toen ontspande hij en werd helemaal vrolijk. Hij zocht een teddybeer op en ging er mee gooien en maakte rare bokkesprongen.
Echt een hondje dus om met liefde en beleid aan te pakken - hij wil graag doen wat je vraagt, maar hij moet wel snappen wat je wil!

Bono zoekt een goed thuis.


Bono zoekt een goed thuis.


Bono zoekt een goed thuis.


Bono zoekt een goed thuis.


Bono zoekt een goed thuis.
Terug naar boven Ga naar beneden
http://thesoundingburrows.nl
The Burrows
Admin
avatar


BerichtOnderwerp: Re: Lief rood reutje van ruim 3 jaar zoekt liefhebbend thuis. [geplaatst]    17/11/2013, 08:19

Terwijl ik deze post plaatste was meneer achter me op de stoel komen zitten ...
(en ja ik ben in badjas, sorry voor dat afgrijselijke appelgroene ding - wel lekker warm grin )


Bono


BonoTerug naar boven Ga naar beneden
http://thesoundingburrows.nl
joep

avatar


BerichtOnderwerp: Re: Lief rood reutje van ruim 3 jaar zoekt liefhebbend thuis. [geplaatst]    17/11/2013, 09:23

't Is dat 1 hond al meer dan genoeg is voor ons maar anders.......

Wat betreft dominantie noemen mensen hun hond al gauw dominant. Dat is de enige term die ze denk ik "goed" kennen. Bij de afleveringen van Cesar werd vaak "agressief" als term gebruikt en ook dat was 9 van de 10 keer niet het geval. Het gaat er volgens mij om of jij met je hond in 1 huis kunt leven en als jij daar vrede mee hebt dan is dat toch oké?!

Toch moet ik nog even zeggen dat ik het verbazend vind hoe makkelijk of misschien beter gezegd snel mensen hun vervelende huisdier afstaan. Ik denk dan altijd "bezint eer ge begint". Een hond of welk dier dan ook is geen accessoire of wegwerpartikel. Natuurlijk zijn er altijd onvoorziene omstandigheden waardoor je soms echt geen andere uitweg hebt dan je hondje af te staan en daar heb ik zeker begrip voor.
Terug naar boven Ga naar beneden
The Burrows
Admin
avatar


BerichtOnderwerp: Re: Lief rood reutje van ruim 3 jaar zoekt liefhebbend thuis. [geplaatst]    17/11/2013, 09:48

De term dominant wordt wat mij betreft ook veel te vaak en veel te vaag gebruikt.

Ik moet toevoegen dat de baasjes van Bono het beslist niet makkelijk vonden hem af te staan, maar ze hebben een bedrijf aan huis en veel mensen die in en uit lopen en blijkbaar vertoont het vervelend gedrag als mensen vertrekken. Dat was eigenlijk de doodslaggevende factor om hem te willen plaatsen en in tijden van crisis zoals nu, sja, ik kan me goed voorstellen dat ze geen klanten willen verliezen door de hond.
Ze vonden hem moeilijk te begrijpen en er was ook geen 'klik', maar ze probeerden zijn 'dominante' trekken aan te pakken door heel streng te zijn. Gevolg: er was nog minder klik en zoals een echte terrier betaamt, stelde Bono zich dan alleen maar harder op. En werd dan vervolgens nog harder aangepakt ...

Bij mij vertoont hij in ieder geval geen probleem gedrag als mensen komen en gaan (ik ga vanmiddag nog wat meer oefenen), maar natuurlijk is het bij mij zo dat alle deelnemers meewerken met aandacht voor de hond én ik bouw een flink stuk rust in.
Ik denk daarom dat hij in een gewone huissituatie waarin er wellicht ook wel mensen komen en gaan, maar veel minder dan bij een bedrijf natuurlijk, en met de juiste begeleiding dit probleem in korte tijd opgelost kan zijn of niet eens optreedt.

En verder moet hij echt zacht en met geduld aangepakt worden om zijn zelfvertrouwen en vooral zijn vertrouwen dat hij doet wat de baas wil en hij dus niet aangepakt wordt, zonder te begrijpen waarom, hersteld worden.
Ik heb het gevoel dat hij net op tijd bij mij is gekomen.
Hij hapt nu nog niet als je hem aanpakt, maar ik denk niet dat het nog lang zo door had moeten gaan voor hij zich was gaan verdedigen.

Echt zonde dat er zoveel miscommunicatie kan bestaan en ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat dit soort situaties in de hand gewerkt worden door veel hondentrainingen waar men nog steeds terriers zonder blikken of blozen standaard omschrijft als dominant 'en dus moet je ze flink aanpakken, je moet hem echt de baas zijn hoor ... ' en meer van dat soort onzin.

Terriers zijn anders dan veel andere rassen, zeker 'volbloed' terriers als Lakeland, Welsh en Fox.
Je moet ze leuk vinden om dat wat ze terrier maakt, niet in een keurslijf drukken om te zijn als iedere ander hond. En dán kun je juist heel veel van ze gedaan krijgen en kunnen ze ongelooflijk veel leren.

Jammer genoeg is dat hier niet gelukt, maar we zoeken naarstig naar een nieuw baasje of baasjes wat/die wel zin heeft/hebben in een echte Lakeland grin 
Terug naar boven Ga naar beneden
http://thesoundingburrows.nl
joep

avatar


BerichtOnderwerp: Re: Lief rood reutje van ruim 3 jaar zoekt liefhebbend thuis. [geplaatst]    17/11/2013, 10:05

Als je een hond wilt die mee kan naar je bedrijf kun je beter een allemansvriend als een golden retriever nemen al hoewel de meeste bijtincidenten met dit type hond zijn.
Terug naar boven Ga naar beneden
jvanringen

avatar


BerichtOnderwerp: Re: Lief rood reutje van ruim 3 jaar zoekt liefhebbend thuis. [geplaatst]    17/11/2013, 12:15

The Burrows schreef:
(...)

Echt zonde dat er zoveel miscommunicatie kan bestaan en ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat dit soort situaties in de hand gewerkt worden door veel hondentrainingen waar men nog steeds terriers zonder blikken of blozen standaard omschrijft als dominant  'en dus moet je ze flink aanpakken, je moet hem echt de baas zijn hoor ... ' en meer van dat soort onzin. (...) 
Dat werd tegen ons dus ook gezegd op de puppycursus, niet omdat ze zich misdroeg, maar al bij voorbaat, gewoon omdat het een terrier was. Daarom zijn we er ook mee gestopt.
Citaat :
Terriers zijn anders dan veel andere rassen, zeker 'volbloed' terriers als Lakeland, Welsh en Fox.
Je moet ze leuk vinden om dat wat ze terrier maakt, niet in een keurslijf drukken om te zijn als iedere ander hond. En dán kun je juist heel veel van ze gedaan krijgen en kunnen ze ongelooflijk veel leren.
Zo is het precies. Ze hebben een heel eigen persoonlijkheid en karakter, als je daar niet tegen kunt en dat eruit probeert te "rammen" krijg je juist een rothond die niet luistert en vervelend wordt. De blijheid en levenslust gaat er dan ook uit terwijl het juist ook dat is wat ze zo vreselijk leuk maakt.
Terug naar boven Ga naar beneden
The Burrows
Admin
avatar


BerichtOnderwerp: Re: Lief rood reutje van ruim 3 jaar zoekt liefhebbend thuis. [geplaatst]    17/11/2013, 12:26

Jo, we zouden het niet meer eens kunnen zijn als we tweelingen waren Wink
Terug naar boven Ga naar beneden
http://thesoundingburrows.nl
Sonja

avatar


BerichtOnderwerp: Re: Lief rood reutje van ruim 3 jaar zoekt liefhebbend thuis. [geplaatst]    17/11/2013, 18:31

Terriërs zijn volgens mij een ras waarvan je moet houden. Begrijp me niet verkeerd ik hou van alle dieren (nou ja, niet zo van insecten) maar deze honden hebben veel persoonlijkheid en hebben het nodig om behandeld te worden met aandacht daarvoor. Dat vergt soms teveel van mensen en dan krijg je problemen. Deze mensen kunnen beter kiezen voor een ras dat beter bij hun leefwijze past of soms beter geen hond nemen.

Nu heb ik geen problemen met het begrip dominantie. Het is een normaal verschijnsel in de dierenwereld en heeft niets te maken met agressie.

De basis voor het opvoeden van Lakies (alle dieren) is volgens mij altijd met veel liefde en vooral veel geduld. Natuurlijk moet je ze ook discipline bij brengen maar rustig en gedecideerd, nooit met kwaadheid. Eigenlijk net als het opvoeden van kinderen, maar ja daarover is er ook genoeg verschil van mening.
Terug naar boven Ga naar beneden
joep

avatar


BerichtOnderwerp: Re: Lief rood reutje van ruim 3 jaar zoekt liefhebbend thuis. [geplaatst]    17/11/2013, 18:50

Sonja schreef:
Eigenlijk net als het opvoeden van kinderen, maar ja daarover is er ook genoeg verschil van mening.
Met kinderen heb ik geen ervaring maar ik ben wat betreft het opvoeden van kinderen erg voorstander van de aanpak van supernanny Jo Frost. Misschien werkt haar aanpak ook bij onze honden Wink 

Wij hebben gekozen voor de Lakeland omdat we sowieso een hond wilden waar niet iedereen mee liep en we wilden een kleine hond waar pit in zit. Nou dat hebben we gekregen. En ondanks dat ik soms mopper ben ik stapel op Simon!!!!
Terug naar boven Ga naar beneden
Sonja

avatar


BerichtOnderwerp: Re: Lief rood reutje van ruim 3 jaar zoekt liefhebbend thuis. [geplaatst]    17/11/2013, 18:57

Haha, je moet eigenlijk weten dat ik voornamelijk Brits opgevoed ben.

De opvoeding van Jo Frost zal zeker ook werken. En ik ben ook stapel op mijn Maisie en Emma!

Dat is het allerbelangrijkste !!

Terug naar boven Ga naar beneden
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: Lief rood reutje van ruim 3 jaar zoekt liefhebbend thuis. [geplaatst]    

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Lief rood reutje van ruim 3 jaar zoekt liefhebbend thuis. [geplaatst]
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1
 Soortgelijke onderwerpen
-
» 50 jaar Indische Vereniging Curaçao
» 'Treinkapers De Punt geliquideerd', Na 36 jaar alsnog onderzoek naar dood treinkapers ?
» Herdenkingen
» Een voorbeeldige kolonie: vijftig jaar overheidsfilms op in.beeldengeluid.nl
» Zestig jaar terug in tijd: Indiëgangers geëerd

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Nederlands Lakeland Terrier Forum :: De Lakeland Terrier :: Herplaatsing-
Ga naar: