Nederlands Lakeland Terrier Forum

Hét forum voor liefhebbers van de Lakeland Terrier.
 
IndexIndex  FAQFAQ  ZoekenZoeken  RegistrerenRegistreren  InloggenInloggen  

Deel | 
 

 Barfen?

Ga naar beneden 
Ga naar pagina : 1, 2  Volgende
AuteurBericht
*joy*
Admin
avatar


BerichtOnderwerp: Barfen?   9/7/2011, 13:42

In een ander topic op dit forum is het onderwerp 'barfen' aangeroerd. Zie hier.
'Barfen' staat voor Bones And Raw Food (BARF), dus rauwe botten en rauw vlees voeren.

Persoonlijk sta ik daar neutraal tegenover. The Burrows is er geen voorstander van.

Ik ken bij mij in de buurt een fokker van Witte Herders die van al haar pups (heel veel, want dat zijn grote nesten, en ze fokt al heel lang) statistieken bijhoudt. Dat doet ze met hulp van de nieuwe baasjes, dus ze volgt een heleboel honden gedurende hun hele leven. Haar was opgevallen dat de paar herders die 'barfen' het juist minder goed doen dan de anderen. Wel is zij een voorstander van KVV (kompleet vers vlees), wat een soort barfen voor beginners is. Wink. Je geeft dan namelijk wel rauw vers vlees, maar dan in de vorm van (bevroren) kant en klaar porties. Zoals bijvoorbeeld Carnibest. Zie http://www.carnibest.nl/. Nee, ik heb geen aandelen. grin Voordeel van KVV is dat je zeker weet dat alle noodzakelijke voedingstoffen er in zitten.

Zoals gezegd, persoonlijk sta ik er neutraal tegenover. Ik denk niet dat brokken slecht zijn (Bailey en Muppet krijgen brokken), maar wie liever de hond op een andere manier voert, moet dat natuurlijk zelf weten. Wel is het dan verstandig om je goed te informeren, opdat er geen voedingsmiddelen tekort worden gegeven. Informatie kun je bijvoorbeeld halen op de volgende sites:
http://www.voernatuurlijk.nl/forum/index.php
http://www.barfplaats.nl/

Terug naar boven Ga naar beneden
http://muppetbailey.blogspot.com/
joep

avatar


BerichtOnderwerp: Re: Barfen?   10/7/2011, 10:22

*joy* schreef:


Ik ken bij mij in de buurt een fokker van Witte Herders die van al haar pups (heel veel, want dat zijn grote nesten, en ze fokt al heel lang) statistieken bijhoudt. Dat doet ze met hulp van de nieuwe baasjes, dus ze volgt een heleboel honden gedurende hun hele leven. Haar was opgevallen dat de paar herders die 'barfen' het juist minder goed doen dan de anderen.


Degene die ons heeft aangezet tot het nadenken over kvv heeft zelf een aantal herders gehad die ook niet zo oud zijn geworden terwijl de herder van mijn zus al 9 jaar brokken krijgt, de goedkoopste van de goedkoopste, en nog geen sporen van ouderdom vertoond. Toeval of niet? Het is voor voor ons dus een overweging waarbij we zeker niet over 1 nacht ijs gaan.
Terug naar boven Ga naar beneden
The Burrows
Admin
avatar


BerichtOnderwerp: Re: Barfen?   10/7/2011, 16:45

joep schreef:

Degene die ons heeft aangezet tot het nadenken over kvv heeft zelf een aantal herders gehad die ook niet zo oud zijn geworden terwijl de herder van mijn zus al 9 jaar brokken krijgt, de goedkoopste van de goedkoopste, en nog geen sporen van ouderdom vertoond.

Dat is ook mijn ervaring.
Mijn herder (Beauceronkruising) is nog geen acht geworden en daar spendeerde ik kapitalen aan om hem het beste van het beste te geven. Tryfan is deels met hem opgegroeid en deed het op het dure voer echt niet beter dan toen ik was overgegaan op goedkope brokken.
Nu voer ik goedkoop eigenmerk voer en de honden doen het er prima op.
En niet alleen Lakelandjes doen het er goed op, de Picardische herder van mijn moeder is er bijna vijftien op geworden en zag er tot op het laatst perfect uit.
Terug naar boven Ga naar beneden
http://thesoundingburrows.nl
jvanringen

avatar


BerichtOnderwerp: Re: Barfen?   22/5/2013, 10:47

Ik val hier natuurlijk heel laat in, maar ja, ik ben net lid van dit forum en heb ook nog maar pas een Lakelandje, dus ik hoop dat dat als "verschoning" kan dienen.

Ik ben zo jaloers dat jullie honden zoveel lusten, want Polly lust niks. Nou ja, af en toe een stukje gedroogde kip, maar dan heb je het ook wel gehad. Toen ze bij ons kwam woog ze veel en veel te weinig, dus ze moest eten, de dierenarts vond haar gewicht ook heel zorgelijk, ze was echt heel mager. Ik had brokken van de fokker meegekregen, maar die at ze niet, ze stond er heel raar naar te kijken, rook er eens aan en liep er bij weg. Ze waren ook wel heel erg groot voor haar kleine bekje. Met een beetje warm water er over ging het nog wel, maar dat duurde maar heel even.

Dus andere brokken, van Hills, via de dierenarts. Nee, ook niet. Brokken mengen met blik. Dat ging een tijdje goed, maar toen was dat ook over. Ik ga niet vertellen wat ik allemaal geprobeerd heb, want dan wordt het verhaal te lang. Omdat we van alles en nog wat probeerden en heel vaak eten aanboden ging er elke dag toch wat in en groeide ze wel. Maar op een gegeven moment hield het op. Gewoon niet eten, helemaal niks, dagenlang. Radeloos werd ik ervan.

Toen heb ik Energique geprobeerd en dat vond ze heerlijk. Wat was ik blij! Maar ook dat stopte weer. Toen heb ik haar maar gevoerd, op schoot, tot ze op gewicht was. Maar als ik dat niet doe eet ze niks, op een paar brokjes na in de namiddag, want ik heb altijd een kongetje liggen met brokjes.

Haar bakje met vlees staat nu weer onaangeroerd en zo zal het blijven. Ik kan er heel moeilijk mee omgaan en word er enorm zenuwachtig van. Een van onze vorige honden was ook een slechte eter, maar die at tenminste wel, al was het vaak maar heel weinig. Maar Polly eet gewoon niks - nou ja, als ik haar op schoot neem en haar uit de hand voer, anders niet. Hoe kan zoiets nu? Ze is in staat om zich dood te hongeren, het interesseert haar gewoon helemaal niet lijkt wel.
Terug naar boven Ga naar beneden
The Burrows
Admin
avatar


BerichtOnderwerp: Re: Barfen?   22/5/2013, 11:06

Heel bekend verschijnsel.
Je hebt Lakelands die een moord doen voor eten (ook lastig, vooral als je meerdere honden hebt lol ), maar er zitten er ook bij die niet of nauwelijks eten.
Mijn Henbane is er zo een - inmiddels 11 en ziet er prima uit.
En Malice (net 2) is ook zo.
Bij Malice word ik er soms ook wanhopig van, want ik heb het idee dat ze daarom zo weinig loops wordt en dat maakt fokken wel erg moeilijk ...
Overigens heb ik van Henbane ook geen pups Sad

Het blijft lastig, maar veel nadruk erop leggen maakt het niet beter.
het enige wat nog wel werkt is om lekker eten voor haar neus te houden en het haar dan juist niet te geven.
Houd het bakje uit de buurt - denk aan het gedrag wat veel mensen vertonen als een hond schooit en naar eten hapt, hoe ze het dan uit de buurt houden.
Dat terugtrekken wekt nl bij de hond de neiging op erachter aan te gaan. Vandaar dat veel mensen het juist eng vinden te eten in de buurt van een labrador of golden.
Ze doorbreken het gedrag niet maar maken het erger door weg te trekken.
Bij een hond die niet wil eten maak je zo het voer interessanter.
Vervolgens dus niet geven en laat maar even honger lijden. Dan later op de dag laat je weer lekker eten zien, trekt het terug, maar vervolgens geef je het inderdaad.
Het kan de moeite waard zijn in het begin hiervoor een vers bakje klaar te maken, omdat sommige honden meer gestimullerd worden door vers eten en niet door ingezakte nattige brokjes van een paar uur eerder.

Overigens geef ik tegenwoordig Nature Diet wat je kunt bestellen bij Zooplus. Dat bevalt me erg goed en de hondjes eten het met veel smaak.
Als je dat wilt en dan de onderstaande button gebruikt, steun je automatisch ook nog eens The Sounding Burrows grin
Overigens heb ik die button juist omdat ik erg fan van zooplus ben en al meerdere mensen ernaar doorverwezen heb, niet omgekeerd.


ZooplusEdit: als de button niet voor je werkt, klik hem dan even op mijn website www.thesoundingburrows.nl

En om te voorkomen dat de dunnetjes te dun worden, geef ik als beloningsbrokjes vaak Frolic.
Frolic is niet geschikt als 'echt voer'. Ze worden er vreselijk dik van en krijgen er enorme drollen van.
Maar als beloning is het prima en voor de dunnetjes soms net het verschil tussen dun en te dun.

Bij Zooplus heb ik trouwens ook wel eens een zak Lucullus brokken gekregen als promotieactie en dat bleken ze ook erg lekker te vinden.
Net als Frolic zijn ze te gebruiken als beloningsbrokjes, hoewel het eigenlijk gewoon voer is en ook zeer geschikt is als gewoon voer.
Maar dan superlekker.

Kun je me misschien doorgeven hoe oud Polly nu exact is en hoeveel ze weegt en wat haar schofthoogte is?
Dan kan ik voor je bekijken of ze net als Malice en Henbane is, of dat het erger (zorgwekkender) is.
Een paar foto's zijn ook leuk grin


Laatst aangepast door The Burrows op 22/5/2013, 19:38; in totaal 2 keer bewerkt
Terug naar boven Ga naar beneden
http://thesoundingburrows.nl
jvanringen

avatar


BerichtOnderwerp: Re: Barfen?   22/5/2013, 13:25

Tijdens de wandeling van daarnet heb ik er nog eens over nagedacht en wij hebben ook weleens het idee dat ze gewoon nooit goed geleerd heeft om zelf te eten, misschien omdat ze een groot deel van de tijd door de fokker met de fles is (bij)gevoed.

Ik vind het voeren overigens helemaal niet erg, ze zit naast me op de bank, eet zoet haar eten op en kust me om de paar happen, heel aandoenlijk.

Op 24 april woog ze 5 kilo, toen was ze 6 maanden. We waren toen even bij de dierenarts omdat ze een beetje mankte na een stoeipartij.

Haar schofthoogte is nu om en nabij 30 cm.

Foto's doe ik ook hoor, ik moet alleen even uitvogelen hoe dat moet. Anders stuur ik ze wel via de mail!
Terug naar boven Ga naar beneden
The Burrows
Admin
avatar


BerichtOnderwerp: Re: Barfen?   22/5/2013, 13:38

Heel goed mogelijk dat ze het idd niet goed geleerd heeft!
Lakelandjes zijn eigenwijzen daarin grin
Nu nog uitvinden hoe je haar leert zelf te eten rofl

Mijn eerste Lakelandje Tryfan werd bij de fokster uit de bench gepakt, op de arm genomen, naar buiten gedragen en mocht daar zijn behoefte doen.
Hij was redelijk zindelijk bij haar.
Maar bij mij was het een ramp! Na elf maanden kwam ik erachter wat de clou was: ik woonde op een appartement en pakte hem na de wandeling op, nam hem onder mijn arm, droeg hem naar boven en zette hem neer ....

Om het hem nou goed aan te leren, liep ik met hem en als ik vlak bij het grasveldje was waar hij wat mocht doen, pakte ik hem even op en tilde hem er naar toe.
Binnen twee dagen snapte hij de bedoeling en is daarna altijd keurig zindelijk geweest Very Happy

Iets soortgelijks zul je moeten uitvinden voor Polly Wink

Gewicht is trouwens prima - Chess is ongeveer hetzelfde.
Terug naar boven Ga naar beneden
http://thesoundingburrows.nl
jvanringen

avatar


BerichtOnderwerp: Re: Barfen?   22/5/2013, 14:03

Tryfan deed keurig wat hem geleerd was: je moet eerst opgetild en neergezet worden en dan mag je p&p, dat hoort gewoon zo.

Het doet me denken aan toen mijn dochter nog heel klein was. Ik woonde toen met haar een tijdje bij mijn ouders en ze had voor sinterklaas een speelgoeddtelefoon gekregen. Als ik haar dan zogenaamd belde of zij ging bellen, plukte ze eerst aan haar linkeroor en deed dan de hoorn tegen haar oor, heel typisch. Als ze zelf de echte telefoon mocht opnemen of er in praten deed ze dat ook. Wij snapten er niks van. Ik vroeg een keer waarom ze dat deed en toen zei ze dat dat zo hoorde, want opa deed dat ook altijd met de telefoon. Ja, dan zette hij zijn hoorapparaat uit anders kon hij niet telefoneren! Wist mijn dochter veel, die dacht: als de telefoon gaat, moet je eerst aan je oor plukken en pas daarna kun de hoorn tegen je oor doen.

Ze was ook eens met mijn vader naar de stad en toen kwamen ze daar een aantal Turkse meisjes tegen met hoofddoekjes om. Wat die hadden op hun hoofd, vroeg ze. Hoofddoekjes, zei mijn vader. Hebben alle meisjes dat? Nee, zei mijn vader, sommige meisjes hebben dat. Oh. Later speelde ze met de pop en deed die een zakdoek om het hoofd. Mooi! zei ik. Ja, zei mijn dochter, de pop is sommig.

??? Na lang nadenken kwam mijn vader met de oplossing. Mijn dochter kende het woord "sommige" niet en dacht dus dat het betrekking had op de hoofddoek.
Terug naar boven Ga naar beneden
The Burrows
Admin
avatar


BerichtOnderwerp: Re: Barfen?   22/5/2013, 14:06

rofl rofl rofl

Schitterend!

Dit zijn nou goede voorbeelden van hoe een terrier ook werkt grin
En dat is nou net het leuke - je moet wel blijven nadenken Wink
Terug naar boven Ga naar beneden
http://thesoundingburrows.nl
jvanringen

avatar


BerichtOnderwerp: Re: Barfen?   22/5/2013, 14:16

The Burrows schreef:

En dat is nou net het leuke - je moet wel blijven nadenken Wink

Ik heb altijd zo te doen met honden die veel moppers krijgen van hun baasjes omdat ze niet snel genoeg leren (en vaak moeten die honden ook nog heel erg veel leren van die baasjes). Want de dingen die honden moeten leren van ons, zijn voor henzelf natuurlijk helemaal niet van belang en vanuit hun aard geredeneerd ook helemaal niet logisch. Dat lijkt mij best moeilijk voor een hond. Het lijkt me net zoiets als een taal leren die geen enkele overeenkomst heeft met onze taal, Chinees bijvoorbeeld. Het kan wel, maar het is erg lastig en helemaal als een Chinees word je nooit.

En wat ik nog erger vind zijn honden die in hun jeugd niet goed worden opgevoed en dan later als ze groot zijn moppers krijgen of weggedaan worden.
Terug naar boven Ga naar beneden
The Burrows
Admin
avatar


BerichtOnderwerp: Re: Barfen?   22/5/2013, 14:18

Helemaal mee eens.
Terug naar boven Ga naar beneden
http://thesoundingburrows.nl
joep

avatar


BerichtOnderwerp: Re: Barfen?   22/5/2013, 15:56

Zou het slechte eetgedrag niet kunnen komen door de "rare" tandjes? Heb ooit eens een cavia gehad en die at niet doordat zijn kaak helemaal verkeerd groeide. Eerste jaren at hij wel maar na verloop van tijd at hij steeds minder en sleten zijn voortanden niet meer af.

Simon is geen grote eter en eet niet gelijk als je het neerzet, behalve als het iets van nat voer is. Wij gaven eerst Cavom maar omdat dat hier moeilijk te krijgen was schakelden we over op Eukanuba. Sinds we vorig jaar op het animal event zijn geweest zijn we overgeschakeld op geperste brokken van Farm Food en die zijn 100% natuurlijk.
Terug naar boven Ga naar beneden
jvanringen

avatar


BerichtOnderwerp: Re: Barfen?   22/5/2013, 16:05

Volgens de dierenarts niet. En verder lijkt het daar ook niet op, want met haar buffelhuidjes heeft ze totaal geen moeite. Er zit gewoon geen spirit in om te eten lijkt wel. Dus douwen wij het maar in. Smile 't Is een bijzondere hond en dat is het.

Het troost mij overigens wel om te lezen dat Polly geen uitzondering is qua lastig eten, hoewel ik natuurlijk liever zou zien dat ze zich allemaal kluiten achter de oren eten.
Terug naar boven Ga naar beneden
Els

avatar


BerichtOnderwerp: Re: Barfen?   22/5/2013, 19:16

Het lijkt mij een vervelend iets als ze zo slecht eten, hier eten ze allebei heel graag, maar Baco was ook een drama het eerste jaar, alleen s'avonds laat in de tuin at hij, ik ben toen overgestapt op KVV, smuldier en van toen af aan is het beter gegaan en nu eet hij alles, ook Madam heb ik vrij snel overgezet op smuldier en dat gaat er graag in Wink
Ze krijgen er nog van alles bij, maar dat is net wat ik over heb, dat varieert van macaronie, brood of vis of wat dan ook.
Terug naar boven Ga naar beneden
jvanringen

avatar


BerichtOnderwerp: Re: Barfen?   22/5/2013, 19:33

Ik heb het idee dat ze de Energique een beetje zat is, ik ga ook maar eens Smuldier proberen. Hoe geef je dat? Doe je het even in de magnetron of laat je het op kamertemperatuur komen? Ik vind het alleen voor pups een beetje onhandig want het zijn van die grote pakken. Wat restjes geven van ons af en toe is denk ik ook wel een idee, voor de afwisseling. Om 6 uur heeft ze wat frolicjes gegeten en na de lange avondwandeling weer energique. Op zich is ze goed op gewicht en ze barst van de energie, maar je wil wel eens dat het eten wat makkelijker gaat.
Terug naar boven Ga naar beneden
*joy*
Admin
avatar


BerichtOnderwerp: Re: Barfen?   22/5/2013, 19:34

The Burrows schreef:

Als je dat wilt en dan de onderstaande button gebruikt, steun je automatisch ook nog eens The Sounding Burrows grin
Overigens heb ik die button juist omdat ik erg fan van zooplus ben en al meerdere mensen ernaar doorverwezen heb, niet omgekeerd.
<!-- Begin zooplus Partner Program Code -->
<a href="http://www.zooplus.nl/shop/partner/zap242282">
<img src="http://thesoundingburrows.nl/Main/Zooplus.png" alt="Zooplus" border="0">
</a>
<!-- End zooplus Partner Program Code -->

Jouw Zooplus button ziet er bij mij zo uit. Ik weet niet of dat bij iedereen zo is, maar voor mij is het dus niet meer dan een code waar je in het forum niets mee kunt.
Terug naar boven Ga naar beneden
http://muppetbailey.blogspot.com/
*joy*
Admin
avatar


BerichtOnderwerp: Re: Barfen?   22/5/2013, 19:40

Ze hebben bij mij ook een tijdje smuldier gegeten. Gewoon rauw, en dan liefst wel een beetje op kamertemperatuur. De varianten met pens erin zou ik niet opwarmen, dat stinkt nogal. grin
De honden vinden het overigens heerlijk!
Terug naar boven Ga naar beneden
http://muppetbailey.blogspot.com/
jvanringen

avatar


BerichtOnderwerp: Re: Barfen?   22/5/2013, 19:41

Ter info: bij mij is de button goed.
Terug naar boven Ga naar beneden
The Burrows
Admin
avatar


BerichtOnderwerp: Re: Barfen?   22/5/2013, 19:42

@ Joy - ik heb er even de link naar mijn site bij gezet, waar ik de button ook heb staan en die bij mijn weten wél werkt.
Raar dat je alleen maar code ziet Shocked

@ jvanringen - Dank je. Dat is fijn te weten Wink
Terug naar boven Ga naar beneden
http://thesoundingburrows.nl
Els

avatar


BerichtOnderwerp: Re: Barfen?   22/5/2013, 20:09

jvanringen schreef:
Ik heb het idee dat ze de Energique een beetje zat is, ik ga ook maar eens Smuldier proberen. Hoe geef je dat? Doe je het even in de magnetron of laat je het op kamertemperatuur komen? Ik vind het alleen voor pups een beetje onhandig want het zijn van die grote pakken. Wat restjes geven van ons af en toe is denk ik ook wel een idee, voor de afwisseling. Om 6 uur heeft ze wat frolicjes gegeten en na de lange avondwandeling weer energique. Op zich is ze goed op gewicht en ze barst van de energie, maar je wil wel eens dat het eten wat makkelijker gaat.

Ik laat het op kamertemperatuur komen, s' morgens eruit voor s'avonds, maar hier eten ze er iets meer van met Baco erbij. Wink

Je kan het laten ontdooien, gewoon op het aanrecht en dan doe je de rest in een afgesloten bak, dat bewaar je dan in de koelkast en haal er dan een tijdje van tevoren uit wat je nodig hebt, let er wel op van Smuldier zijn er 2 complete versies, de pens en vlees compleet, de kip, pens en vlees zijn de kale versies zeg maar.
Terug naar boven Ga naar beneden
jvanringen

avatar


BerichtOnderwerp: Re: Barfen?   22/5/2013, 20:12

Okee, ik ga morgen even kijken bij onze Dekamarkt, want daar verkopen ze het ook.
Terug naar boven Ga naar beneden
Els

avatar


BerichtOnderwerp: Re: Barfen?   22/5/2013, 20:13

Ik kom dan op de site van Zooplus en dan is het goed ?
Terug naar boven Ga naar beneden
The Burrows
Admin
avatar


BerichtOnderwerp: Re: Barfen?   22/5/2013, 20:13

Yep Very Happy
Terug naar boven Ga naar beneden
http://thesoundingburrows.nl
Els

avatar


BerichtOnderwerp: Re: Barfen?   22/5/2013, 20:18

The Burrows schreef:
Yep Very Happy

Oke dan is het gelukt Wink
Terug naar boven Ga naar beneden
Escamp

avatar


BerichtOnderwerp: Re: Barfen?   22/5/2013, 20:21

Ook wij hebben het voer via de button op je site besteld!!
Terug naar boven Ga naar beneden
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: Barfen?   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Barfen?
Terug naar boven 
Pagina 1 van 2Ga naar pagina : 1, 2  Volgende

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Nederlands Lakeland Terrier Forum :: De Lakeland Terrier :: Verzorging en voeding-
Ga naar: